Отборът на Куинс Парк Рейнджърс стигна до инфарктен успех след обрат като гост на Бристол Сити с 2:1 в двубой от 25-ия кръг на Чемпиъншип. Домакините поведоха в самото начало на срещата, но КПР стигна до пълния обрат с попадение в последната минута от добавеното време на сблъсъка.

Трябва да се отбележи, че Бристол играха с човек по-малко малко повече от половин час преди края на мача.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Домакините излязоха напред в резултата още в третата минута, когато Алекс Скот с удар в наказателното поле, при който имаше и рикошет в тялото на Джими Дън, който не остави шансове на вратаря Сени Диенг.

Гостите успяха да изравнят в резултата в третата минута от добавеното време на първата част. Тогава Камерън Принг събори в наказателното поле Люк Амос и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Чарли Остин и бе точен – 1:1.

В 56-ата минута обаче Бристол останаха с човек по-малко, след като Анди Кинг задържа Стефан Йохансен на центъра, който опитваше да организира контраатака. За това си действие Кинг получи жълт картон, който му беше втори и съответно бе изгонен.

До края лондончани натиснаха и успяха да стигнат до трите точки дълбоко в добавеното време. Тогава Йохансен центрира от корнер на първа греда, където Йонан Барбе отправи страхотен удар с глава и заби топката във вратата на Макс О’Леари. Така бе завършен обрата за КПР и крайния резултат.  

С тази победа КПР се изкачи до седмата позиция с 38 точки, на само една от зоната за плейофи. Бристол остават 18-и с 27 пункта в актива си.