Костас Цимикас обясни причините през официалния сайт на Ливърпул защо се е върнал по рано на тренировъчната база и не е останал със селекцията на Гърция. Левият бек пропусна квалификацията срещу Франция във вторник вечерта, като игра през миналата седмица срещу Нова Зеландия в контрола.

Сега вече гъркът се готви за предстоящото гостуване на Манчестър Сити в съботния следобед.

„Не можех да играя срещу Франция, тъй като, ако бях получил жълт картон, нямаше да играе в плейофния мач перз март, който е много по-важен от този срещу Франция. Прецених, че е по-добре да се върна по-рано и да тренирам с отбора, за да съм възможно най-готов“, каза Цимикас.

„Решението беше изцяло мое и е това, което искам, защото всеки знае, че тези ранни мачове, които са от 12:30 (бел.ред – 14:30 българско време) след национални паузи са много тежки. За мен това беше добър шанс да се върна по-рано и да тренирам здраво с останалите си съотборници“, коментира още той.

В последния мач срещу Брентфорд Цимикас даде асистенции към Мохамед Салах и Диого Жота при победата с 3:0 и призна, че в последно време не се намира в добра форма. Той е основен избор в лявата зона на терена за Юрген Клоп, след като преди 3 седмици Андрю Робъртсън получи контузия и лекува раменна травма.