Диего Коста май се уплаши от делото, което ръководството на Челси планираше да заведе към него. Футболистът бързо-бързо се завърна в Лондон, часове след като се появи информацията, че „сините” ще търсят компенсация от 54,6 милиона евро.

Челси търси обезщетение от 54,6 милиона от Коста

Припомняме, че Коста изкара повече от 3 месеца в родния си град Лагарто, Бразилия, където поддържаше индивидуално форма. Той пропусна цялата подготовка на отбора, а също така и началото на сезона.

Испанското издание “Marca” публикува снимка на Коста от летището в Лондон. Очевидно в крайна сметка нападателят е склонил да поднови тренировки с тима на Антонио Конте, въпреки че се очаква през целия сезон да бъде твърда резерва.

Челси подава съдебен иск срещу Диего Коста

Коста ще тренира за здраве, тъй като трансферът му в бившия му тим Атлетико Мадрид пропадна, след като въпреки множеството опити и оферти „дюшекчиите” не успяха да се споразумеят със „сините”.

В  края на миналата кампания избухна скандал между Конте и Коста, след като мениджърът на Челси съобщи на бразилеца чрез SMS, че няма да разчита на него през следващия сезон. Фаворит за подписа му бе именно Атлетико, но „дюшекчиите” имат забрана за трансфери, която изтича през януари 2018 година.

Челси приключи темата с Диего Коста, картотекира го

Мадридчани обмисляха какви ли не варианти, дори искаха да преотстъпят футболиста в Депортиво Ла Коруня, за да може Коста да не загуби формата си до зимата. До сделка обаче така и не се стигна, тъй като нападателят проявяваше сериозна незаинтересованост, бойкотирайки случващото се и стоейки си в Бразилия.