Манчестър Юнайтед е взел решението да промени хотела си в Марбея, за да се предпази от евентуална зараза с небезизвестния коронавирус. Причината е, че отборът, воден от Рафаел Бенитес – китайския Далиан Ифанг, е отседнал в Уестин Кинта Голф Ризорт, то шефовете на английския клуб са разбрали, че гости преди няколко дни са били китайския клуб, което ги е принудило да търсят ново място.

Именно оттам е дошло решението „червените дяволи” да отседнат в Кемпински, в близост до Естепона, който също е петзвезден, за да могат футболистите на Оле Гунар Солскяер да се подготвят добре по време на зимната пауза. Това решение идва в следствие на преценката на англичаните да оставят новата си покупка – Одион Игало, в Англия, който се присъедини от Шанхай Шенхуа през зимата.

От Ман Юнайтед решиха да запазят нигерийския стрелец на Острова, за да предотвратят евентуално негово оставане в Испания, след като дълго време е живял в Китай, откъде тръгна опасната зараза.

Първоначалната идея на Ман Юнайтед бе да отседне в Катар, но решението за преместването от Близкия Изток бе взето, след като въздушната армия на САЩ застреля иранския генерал Касем Солеймани през миналия месец.