Контузията, която голмайсторът на Лестър Сити Джейми Варди получи по време на победата над Уест Хем през седмицата, не е толкова сериозно, колкото бяха първоначалните притеснения, разкри мениджърът на "лисиците" Брендън Роджърс.

Водачът в голмайсторската листа на Висшата лига със 17 попадения напусна принудително терена с проблем в бедрото, като опасенията бяха, че ще бъде извън терените за няколко седмици, но той ще се завърне по-скоро. 

"Той няма да е на линия за мача през уикенда (срещу Брентфорд за ФА Къп) и е под въпрос за вторник (реванша за Карабао къп с Астън Вила), но травмата определено не е толкова сериозна. Не става въпрос за сухожилие, а за седалищен мускул. Ще работи с медицинския ни щаб през уикенда и се надяваме да е готов за вторник. Сега се чувства много по-добре, отколкото след края на мача, когато беше схваната и му беше трудно да се движи. Днес бе много по-добре", коментира Роджърс.

Друг играч, който бе заменен принудително в мача с "чуковете" - Менди, има по-сериозен проблем на коляното и ще бъде в лазарета около шест седмици.