Лестър Сити се завърна на победния път, след като срази с 4:1 Уест Хем на „Кинг Пауър Стейдиъм”, но загуби голмайстора си Джейми Варди, който се контузи през първата част. Харви Барнс вкара първия гол, вкарвайки от метър, след което даде асистенция за Рикардо Перейра, за да оттеглят „лисиците” на почивка с два гола аванс. Първата част имаше дълго продължение, след като Варди напусна контузен, след като се хвана за подбедрицата. Само десет минути преди края на първото полувреме и халфът Нампалис Менди бе заменен, след като също получи травма в коляното.

Капитанът на „чуковете” Марк Нобъл направи 1:2 резултата, вкарвайки от дузпа, но малко след това Айосе Перес от Лестър вкара трети гол, а седем по-късно испанецът бе точен и от дузпа.

Все пак добрите новини за Лестрър бяха с една повече, след като халфът Уилфрид Ндиди се завърна в игра само 13 дни, след като се контузи.

Победата остави Лестър на 14 точки пред петия Манчестър Юнайтед, докато Уест Хем остава с равни точки с предпоследния Уотфорд, след като няма победа в три поредни мача от първенството.