Помните ли все още Санти Касорла? Ако споменът за играта му ви избледнява, това е напълно нормално, защото той се контузи преди цели 15 месеца с екипа на Арсенал в мача с Лудогорец на "Емирейтс" от Шампионската лига. 

Оттогава испанецът изживя невероятен кошмар, премина през цели 10 операции на скъсаното си ахилесово сухожилие и дори не е помирисал терен в този период. А завръщането му на терена не се очертава да е скоро. Никак скоро даже. 

Самият футболист на "топчиите" призна, че ако всичко е наред след последната хирургическа интервенция, която претърпя, най-рано може да мисли за завръщане на терена през... 2019 г.

"Имаше моменти, при това съвсем наскоро, в които си мислех, че най-добре е да хвърля кърпата. Че не си заслужава да се боря, за да се върна на терена. Но това е мечтата ми. Ако всичко е наред, някъде през 2019 г. ще мога отново да играя на високо ниво", заяви Касорла пред телевизия в родината си. 

Последната му операция беше на 2 декември. Той все още е в процес на рехабилитация, но вече е хвърлил патериците и засега всичко протича нормално. Но периодът на възстановяване ще е дълъг, а трябва да навлезе и в игрова форма, така че явно тази година няма да се върне на терена.