Мениджърът на Челси Антонио Конте вярва, че отборът може да задържи лидерската позиция до края на сезона и да стане шампион. Италианецът за първи път заговори открито за спечелването на титлата в Премиършип.

„Имам отбор, който заслужава да е на върха в класирането. Не знам дали ще спечелим титлата, но в момента сме на върха и искаме да запазим тази позиция. Преди всичко смятам, че заслужаваме да останем на първото място. Ние играем добър футбол, с добра интензивност и отбелязваме много голове. Аз съм много щастлив за моите футболисти. Те заслужават това. Аз всеки ден ги виждам по време на тренировка. Виждам колко са отдадени“, коментира Конте.

„Сеск играе много силно в последните мачове. За мен това е важно. Хубаво е, че имам такова решение в негово лице. Той е футболист, който притежава невероятни технически умения и може да каже много силен контрол върху топката. Важно е да знаем, че може да разчитаме на него, когато имаме нужда от такъв човек на терена. Неманя също е топ футболист, както и Канте, а също така и Фабрегас. Радвам се, че имам такъв тип футболисти, както Педро и Уилиам. За всеки треньор е фантастично да разполага с такива футболисти“, добави мениджърът на Челси.

„Не е лесно да се запази концентрация през целия сезон. Футболистите ми са наясно, че трябва да запазят концентрация и да бъдат изцяло фокусирани в мачовете, ако искаме да запазим позицията, на която се намираме. Имам късмета, че в отбора разполагам с играчи, които вече са печелили титлата във Висшата лига“, каза още Антонио Конте.