Мениджърът на Челси Антонио Конте смята да я кара бавно и да минава стъпка по стъпка през тежката седмица, която очаква отбора на "сините". Първото предизвикателство пред лондончани е гостуването на Рома в мача от груповата фаза на Шампионската лига във вторник.

Рюдигер с респект към Рома: Щастлив съм, че се връщам

Припомняме, че в първия мач възпитаниците на Конте се поизпотиха, след като за малко не допуснаха обрат. Само 5 дни по-късно на Челси му предстои домакинство на Манчестър Юнайтед в дербито на 11-ия кръг на Висшата лига.

"Сините" имат да наваксват сериозен пасив от 9 точки зад лидера Манчестър Сити. В момента Челси заема 4-ото място в класирането с актив от 19.

“Няма да ни бъде никак лесно, но преди всичко трябва да мислим мач за мач. Първо на преден план за нас е Рома. След този мач ще започнем да мислим и за двубоя с Юнайтед”, каза Конте.

Рома може да изгори в ШЛ заради расистки звуци

При гостуването на Рома на “Стамфорд Бридж” агитката на "вълците" не спря да обижда на расистка основа играча на лондончани Антонио Рюдигер. Конте обаче не е притеснен от евентуални подобни прояви при гостуването на “сините” в Рим.

“Феновете на Рома просто са по-експанзивни. Мисля, че играчите ми имат добър опит и могат да се справят с подобен тип ситуации”, коментира още наставникът на Челси.