Нападателят на Олимпик Лион Бертран Траоре не затръшна изцяло вратата към евентуално завръщане в Челси, но заяви, че е трябвало да си тръгне от „Стамфорд Бридж”, за да спаси кариерата си.

22-годишният национал на Буркина Фасо се наслаждава на страхотно представяне за „хлапетата”, като вкара 4 гола за тях по-рано този месец. За целия си престой в Челси той може да се похвали също с 4 гола, въпреки ограничените си шансове за игра и два периода под наем – един във Витес и един в Аякс.

„Да си тръгна от Челси беше най-доброто решение за мен. Наслаждавам се, тъй като младите футболисти като мен могат да стават по-добри само ако играят всяка седмица”, коментира Траоре за „Дейли Мейл”.

„Хареса ми времето в Челси и имах възможности да покажа какво умея на терена. Тогава хващах шансовете си с две ръце. В Челси обаче нямаше никаква гаранция, че ще играя.”

„Да, щях да се радвам, ако играех всеки уикенд в първия тим на Челси, но във футбола е така и трябва да се взимат решения. Заедно с Челси взех решението да подпиша с Лион и се радвам, че го сторих”, завърши Траоре.