Един от вратарите на Челси може да напусне още до затварянето на този трансферен прозорец. Това е босненецът Асмир Бегович, който е втори избор в плановете на мениджъра Антонио Конте. 

Стражът рядко получава шансове за изява този сезон заради добрите изяви на титуляра Тибо Куртоа. И затова и той иска да си тръгне от "Стамфорд Бридж", а вероятността за сделка е голяма. Иска го Борнемут. 

"Първо искам да кажа, че Асмир е много важен за нашия отбор и на терена, и извън него. Той го знае. Въпросът е, че сега има една оферта за него, която аз и ръководството обмисляме и сме готови да обсъдим."

"Важно е обаче да вземем най-доброто решение. Ако той напусне, ще трябва да имаме добър вариант за заместник. И клубът, и играчът знаят моето мнение за Асмир, а то е, че той е важен играч за мен", сподели Конте. 

Заради малкото време за намиране на подходящ резервен вратар, по-вероятно е като втори избор да бъде използван португалският ветеран Едуардо, който също има страхотен опит. Титулярното място на Куртоа обаче не е застрашено ни най-малко. 


Каналите на DIEMA EXTRA DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 ще  предлагат на своите зрители горещите дербита от английската Висша Лига в следващите три години.