Скандалът между мениджъра Антонио Конте и звездата на Челси Диего Коста разтърси иначе спокойния живот в лондонския клуб в последните седмици. Затова от доста време насам основният въпрос около "сините" е дали вече са заровени томахавките между водещите фигури на "Стамфорд Бридж". 

И по всичко изглежда, че недоразумението между двамата вече е в историята. Поне това си личи от изказването на италианеца в навечерието на мача с Хъл Сити този уикенд. 

Точно за тази битка нападателят беше върнат в разширения състав, след като беше изваден от него за предишната битка на Челси. Официалната причина да не играе с Лестър беше травма в гърба, но всички са наясно, че беше заради спречкването с мениджъра. 

Впоследствие стана ясно, че от Китай са пратили умопомрачителна оферта за подписа му, самият играч е искал да я приеме, а в крайна сметка тя е била отхвърлена. Сега всичко изглежда назад във времето. 

"Да, Диего е в групата ни за мача с Хъл, след като от вторник тренира наравно с останалите. Мисля, че той ще остане играч на Челси, защото е щастлив да е част от нашия колектив. Вече е далеч от мислите ни такава идея, че може да напусне", сподели Конте и стана ясно, че томахавките са заровени. 

Но все пак не е ясно дали проблемът не е отложен просто във времето. Защото италианецът отговори уклончиво на щекотливия въпрос дали Диего Коста ще получи оферта за удължаване на договора си, който изтича на 30 юни 2019 г. 

"Мисля, че най-важно е да сме концентрирани върху настоящето, а не върху това, какво предстои за в бъдеще. Сега единствената цел пред него е да играе за Челси и заедно да печелим мачове. Той пропусна само един мач и сега е готов да играе пак."

"Уверен съм в неговия професионализъм и в неговото желание за игра. Наслушах се на много спекулации, свързани с него. Най-важното е, че е готов и може пак да играе за нас", сподели Конте. 


Каналите на DIEMA EXTRA DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 ще  предлагат на своите зрители горещите дербита от английската Висша Лига в следващите три години.