Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че ще му е много трудно да контрира тактиката на Манчестър Юнайтед, ако съперникът в предстоящото дерби от Висшата лига „вземе на мушка“ звездата на лондончани Еден Азар.

Конте и Моуриньо само не се хванаха за гушите

При победата над „червените дяволи“ за ФА Къп на „Стамфорд Бридж“ белгиецът беше солидно наритан. Това беше нещо, на което Конте обърна внимание на пресконференцията след срещата. Тогава Андер Ерера беше изгонен за две нарушения срещу техничаря в рамките на 15-ина минути.

Сблъсък в стената: Ерера трупяса Еден Азар

Очевидно Конте има едно наум, че мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо може да възприеме подобен тактически прийом отново. „Ще ни е много трудно да се подготвим за такава ситуация. Ние се готвим тактически за мача“, обясни италианският наставник на Челси.

„Двубоят ще е тежък и за двата отбора, резултатът е много важен. Аз лично не съм подготвял отбора за такава ситуация“, допълни Конте.

Лидерът в Премиършип Челси гостува на Манчестър Юнайтед от 18 часа българско време в неделя (16 април), като срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.