Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че няма как да спечели титлата във Висшата лига само с 11 или 13 футболисти.

Италианецът за пореден път акцентира на необходимостта от засилване на конкуренцията в неговия отбор, тъй като в момента изборът му е изключително ограничен.

Челси вече похарчи 120 милиона паунда, а в отбора бяха привлечени Антонио Рюдигер, Туемуе Бакайоко, Алваро Мората и Уили Кабайеро.

В същото време Челси продаде Неманя Матич, раздели се с Джон Тери, а Диего Коста се очаква да бъде също продаден до края на летния трансферен прозорец.

Техническият директор на Челси Майкъл Еменало и директорът Марина Грановская имат шест дни до края на трансферния пазар, за да осигурят нужните попълнения на отбора.

Челси има засилен интерес към Върджил ван Дайк, Алекс-Оксейд Чембърлейн, Дани Дринкуотър и Рос Баркли.

Конте: Победата над Тотнъм бе послание до всички

„Надявам се след края на паузата в първенството да мога да разполагам с целия състав. Ние изиграхме седем мача в рамките на един месец. Аз се нуждая от повече играчи, за да осъществяваме нужните ротации. Ако някой мисли, че мога да използвам само 11 или 13 футболисти, това е невъзможност. Аз трябва да правя ротации. Няма как да спечелим титлата само с 11 или 13 играчи“, коментира Конте.

Конте амбициран да постави рекорд

„Опитваме се да направим нашия състав по-силен. Ние се нуждаем от подобрение и за това се намираме на трансферния пазар“, каза още мениджърът на Челси.