Мениджърът на Челси Антонио Конте предпочита тимът му да загуби, отколкото да има егоистични играчи в отбора си. Наставникът на “сините” заяви това на пресконференция преди домакинството на Саутхемптън във вторник (25 април). Той бе попитан дали Еден Азар би могъл да бъде толкова добър, колкото Лионел Меси, ако играе малко по-егоистично.

“Абсолютно не. Не мисля, че играч като Меси може да бъде егоист. Целта на всеки един шампион е да играе за тима си. И най-добрите играчи си имат тим”, каза Конте.

“В моя отбор не искам егоисти. Предпочитам да губя мачовете си, пред това да имам такива играчи”, допълни италианският специалист.

Дидие Дрогба трови нервите на Арсенал

Конте допълни, че в момента Челси се намира в преходен период и се нуждае от нови попълнения, за да вдигне нивото.

Лондончани имат огромни шансове за дубъл в Англия още в първия сезон на бившия треньор на Ювентус, но той е убеден, че “сините” тепърва ще жънат успехи.

Италианският специалист припомни, че двама основни играчи като Бранислав Иванович и Джон Оби Микел вече напуснаха "Стамфорд Бридж", а през лятото с клуба се разделя и дългогодишният капитан Джон Тери.

Големият Бекъм за тези след него

"В момента Челси е в преходен период. Разделихме се с Иванович и Микел, а през лятото ни напуска и Тери. Говорим за играчи, които написаха историята на клуба. Сега трябва да им намерим равностойни заместници, с които да вдигнем още нивото", каза Конте.

Челси приема Саутхемптън във вторник от 21:45 часа в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Срещата можете да гледате пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата GONG PLAY.