Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че не иска да подсилва отбора си с играч от топ ниво като Неймар, а с няколко футболисти, които ще подсилят състава му.

До този момент Челси има четири нови попълнения. "Сините" купиха нападателя Алваро Мората, вратаря Уили Кабайеро, защитника Антонио Рюдигер и халфа Тимуе Бакайоко.

„Трансферът на Неймар в Пари Сен Жермен е трудна тема. Неймар е един от най-добрите футболисти в света. Този тип футболисти обикновено завършват своята кариера в същия отбор, в който са я започнали. Ако те решат да го сменят, ние трябва да сме готови да примем подобен тип сделки с такива суми. За нормален футболист сумата ще възлиза на 40-50 милиона паунда. Ако искаш да купи играч от топ класа, трябва да бъдеш готов да похарчиш подобна сума. Без никакво съмнение трансферът на Неймар в Пари Сен Жермен е впечатляващ заради сумата. Ако ПСЖ е способен да направи подобно нещо, защо да не го стори?“

„За нас е много важно да се опитаме да подобрим състава си. В момента разполагаме с ограничен брой футболисти. Само един футболист не е достатъчен, за да подобриш значително своя отбор. Ние се нуждаем от още футболисти, които не са от топ нивото на Неймар, но с тях ще успеем да подобрим отбора си“, сподели Конте.

„Не, не сме проявявали интерес към Неймар в нито един момент. Не знам дали трансферът на Неймар по някакъв начин ще подейства на финансовия феърплей и дали нарушава правилата на УЕФА“, добави италианецът.  

Конте иска Челси да започне с трофей

„Ръководството на клуба знае много добре моето мнение относно това от колко играчи имаме още нужда да подсилим състава. Не смятам, че трябва да казвам пред медиите от колко нови попълнения се нуждаем. Ако аз кажа 1,2,3 или 4, това нищо няма да промени. Опитваме се да направим най-доброто за отбора и за състава. Ние трябва да изчакаме, да бъдем търпеливи и да се опитаме да подобрим състава“, каза още Антонио Конте.