Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че Алваро Мората е мил и може да се ожени за дъщеря му. Италианецът каза, че всеки баща би се радвал, ако дъщеря му доведе вкъщи подобен младеж.

„Не се интересувам от това да говоря за миналото. Миналото не е важно. За всеки един играч миналото стои в ъгъла. Ако си се справял добре в миналото, хубаво“, коментира Конте относно Диего Коста.

„Аз мога да работя с Алваро Мората през следващите 10 години. Аз го харесвам, защото той е завършен футболист, но освен това продължава да се развива и има още много да покаже. Той се подобрява във всяко едно отношение – тактически, физически и технически. Неговото представяне винаги е фантастично. Отпечатакът му върху отбора също е невероятен“, добави мениджърът на Челси.

„Той е много мил и учтив футболист. Аз харесвам това. Харесвам, че той е добър реализатор. Той чувства гола във всеки един момент. Той е много добър и има страхотен усет относно най-добра позиция в наказателното поле, където може да получи топката. Той разбира къде трябва да получи топката, къде тя трябва да отиде.“

Мората: Кариерата ми се нуждае от експлозия, Челси е мястото

„Той е много добро момче. Всеки баща ще е доволен, ако дъщеря му доведе такъв мил човек вкъщи. Много добро и мило момче. Всеки баща ще е доволен, ако дъщеря му има връзка с такова момче.“

Мората: Дайте ми време

„Мисля, че за Алваро това е точната ситуация, за да бъде той нападател в невероятен отбор. Не трябва да забравяме опита, който той натрупа в Ювентус и Реал Мадрид. Той играеше, но не във всяка среща, не редовно. Сега той е на годините, на които вече може да понесе отговорността. Той е много добър и завършен футболист. Технически силен, добър лидер. Мората е на 24 години, което означава, че имаме възможността да работим с него през следващите 10 години“, каза още Антонио Конте.