Мениджърът на Челси Антонио Конте бе впечатлен от отборния дух, който играчите му демонстрираха при победата с 1:0 над Ливърпул в предпоследния 37-и кръг на Висшата лига. Трите точки запазиха съвсем живи надеждите на „сините” за домогване до топ 4, където потенциално биха могли да изместят мърсисайдци или Тотнъм.

„Определено това е голяма победа. Мачът срещу Ливърпул беше задължителен за печелене. Това беше единственият ни шанс да съхраним шанс за топ 4 – като вземем трите точки”, каза Конте след срещата.

Азар: Голяма победа, добре, че имаме великан като Жиру

„Постигнахме победата и играхме добре, със страхотна отдаденост от играчите, които следваха цялостния план, и огромни усилия от нападателите.”

„Сега трябва да се възстановим физически и да изиграем важен двубой в сряда срещу Хъдърсфийлд. Трябва да сме готови, за да спечелим отново трите точки, защото няма да е лесно.”

Клоп: Мразя този резултат

„Когато разполагаш с цяла седмица за работа и подготовка, това винаги е важно. Имахме възможността да се подготвим по правилния начин за двубоя срещу Ливърпул. Обикновено изготвяме тактически план за всяка среща със знанието, че все пак нещата могат и да се променят. Днес просто играхме добре и съм много щастлив за нашите фенове, които заслужаваха тази победа.”

„Ролята на Оливие Жиру? Говорим си за национал на страната си, който разполага с колосален опит и страхотен характер. Важно е да имаме играч с опит като неговия, защото сме млад състав без много подобни фигури”, допълни Конте.