Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прие със смесени чувства загубата на своя тим от Челси с 0:1 в предпоследния 37-и кръг на Висшата лига. Германецът счете, че представянето на уморения му тим е било достатъчно поне за реми, докато в същото време похвали добре изработения и изпълнен игрови план на съперника.

„Мразя този резултат. Представянето ни беше достатъчно добро, за да си тръгнем с точка”, каза 50-годишният Клоп. „Ясно е, че срещу Челси трябва да се пазиш от центриранията, но ето че центрирането дойде, а срещу Жиру във въздуха е много трудно. Така падна голът им.”

Челси задуши Ливърпул в щипката си, надеждата е жива

„Челси се представи много силно, ние стояхме добре, имахме и някои възможности. Не бяхме достатъчно клинични обаче. Представянето ни беше стабилно, ала в крайна сметка резултатът е тъкмо противоположният на това, което искахме.”

„Челси разполагаше с качества и дефанзивен план. Те играеха с 8 души около топката и двама много добри нападатели (визира Еден Азар и Оливие Жиру – б.р.). Колкото повече времето напредваше, толкова по-трудно ни ставаше. Нямахме пространствата, които да използваме.”

Азар: Огромна победа, добре, че имаме великан като Жиру

„Имахме възможности към края и онези високи топки, при които просто ни липсваше малко късмет. Не може обаче да гостуваш на Челси и да си шокиран, когато загубиш от тях.”

„Нямаме толкова широк състав, а напоследък има криза с контузии. Затова и на момчетата, които се върнаха след травми, им липсваше ритъм. Има 11-12 момчета, които играят постоянно, така че паузата от една седмица до следващия мач (домакинството срещу Брайтън  - б.р.) ще ни помогне доста.”

„Салах? Напълно нормално е понякога атакуващите играчи да имат подобен мач. Обикновено той се справя добре срещу тимове, които имат подчертано физически подход, но днес не успя да го стори.”

„Очевидно финалът в Шампионската лига срещу Реал Мадрид е далеч във времето, затова цялото ни внимание е насочено към мача срещу Брайтън. И преди обаче Ливърпул е играл финали, като някои от тях не завършиха съвсем зле”, добави Клоп.