Треньорът на Тотнъм Антонио Конте беше щастлив след победата с 2:0 над Брентфорд. Италианецът бе на мнение, че тимът му е бил подготвен добре за този мач и конкретно за този съперник, и заслужено е стигнал до победата, което е важно за отбора да трупа увереност.

„Това бе хубава победа, взехме важни три точки. Ако не си добре подготвен да се изправиш срещу Брентфорд, ще страдаш. Ние обаче изиграхме добър мач. Създадохме положения, с които можехме да постигнем и по-изразителна победа, но съм доволен от представянето ни. Точките са важни, за да трупаме увереност за нас и за феновете ни, и да имаме повече вяра в работата, която вършим всеки ден“, заяви Конте.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

„След четири седмици в клуба мога да говоря само позитиви за играчите. Те показват желание и отдаденост. Важно е да се концентрираме повече върху първенството. Нека се насладим на победата до полунощ, но още следващата минута след това трябва да започнем да мислим за предстоящия труден мач в неделя. Трябват ни нови три точки, защото само така ще останем близо до лидерите в таблицата“, продължи италианецът.

„Не се притеснявам за Хари Кейн, той изигра добър мач. Имаше възможности да отбележи, но вратарят направи добри спасявания. Той участваше във всяко действие в атака. Да разполагам с подобен играч, който действа с желание, отдаденост и страст, ме прави много щастлив. Не ми пука дали вкарва, стига да играе по този начин. Аз съм възхитен. Тотнъм е първото нещо, за което всеки от нас трябва да мисли“, каза още Конте.