Мениджърът на Челси Антонио Конте разкритикува своя тим за липсата на клиничен завършек при успеха с 1:0 над Суонси Сити. Италианецът бе категоричен, че ако футболистите му желаят да печелят трофеи, трябва да бъдат по-резултатни.

Челси не изпуска ШЛ от поглед, Суонси ще трепери докрай

На „Либърти” победата донесе ранното попадение на Сеск Фабрегас още в 4-ата минута. След почивката „сините” изтърваха един куп възможности, като завършиха мача с общо 11 изстрела.

„Започнахме мача много добре и доминирахме през първото полувреме. Трябва обаче да сме по-добри в решаването на срещата. Когато имаш шансовете, трябва да се възползваш, иначе рискуваш ответен отговор от противника”, коментира Конте.

„Много добре стояхме в дефанзивен план. Важно беше да вземем трите точки и победата. Сега имаме 3 мача до края, които сме длъжни да спечелим в името на нашите фенове.”

„Големият проблем, който имаме през този сезон е, че създаваме много положение, които не оползотворяваме. Ако искаш да се бориш за нещо важен, трябва да си клиничен. Когато не „убиеш” мача, е нормално другият тим да отвърне. Единственият начин да поставим тимовете от топ 4 под напрежение е с победи. Днес беше позитивно, че притиснахме Тотнъм. Футболът не е прост и всичко е възможно”, допълни Конте.