Отборът на Брайтън победи с 2:0 Брентфорд в последeн мач от днешния ден в английската Висша лига. С победата „чайките“ изместиха от 9-ата позиция тима на Лестър, който по-рано днес загуби с 3:6 от Манчестър Сити. Зад тима на Греъм Потър остана и Астън Вила на Стивън Джерард на 11-ата позиция. Бирмингамци пък загубиха от Челси с 1:3.

Gulliver/GettImages
26 снимки

Малко след като бе изминал половин час игра, Леандро Тросард получи страхотен извеждащ пас от дълбочина и с едно докосване прехвърли елегантно Алваро Фернандес, за да даде преднина на домакините. Три минути преди почивката Нийл Мопе увеличи преднината за Брайтън след много добър удар в горния ляв ъгъл на вратата на „пчеличките“.

През втората част гостите опитаха да се върнат в мача, но Роберт Санчес на два пъти развенча намеренията на Шандон Баптист и Итън Пинък. Малко след това и Марк Кукурея изчисти топката от самата голлиния.

Това бе първа шампионатна победа за Брайтън от 19-и септември насам, когато отново у дома бе победен Лестър с 2:1. В следващия кръг, възпитаниците на Греъм Потър гостуват на Челси на „Стамфорд Бридж“, докато техният съперник Брентфорд приема шампиона Манчестър Сити.