Кметът на Ливърпул Джо Андерсън алармира полицията и ръководството на Висшата лига за нередности около трансфера на полузащитника на Евертън Рос Баркли в Челси. Според градоначалника, трансферната сума от 15 милиона паунда е силно занижена.

Лампард предрече успех на новата "осмица" в Челси

"Това е много лоша сделка за Евертън. А в най-лошия случай това е специален опит да се занижи стойността на играча на пазара заради изгодите на футболиста, агента му и клубът купувач. Обезпокоен съм от този трансфер и искам полицията да го провери като акт на мошеничество", се подчертава в писмото на Андерсън.

Баркли взима номера на Лампард в Челси

Английският национал не изигра нито един мач за Евертън този сезон, след като наскоро поднови пълноценни тренировки след дълго възстановяване от контузия. Договорът на Баркли с мърсисайдци изтичаше след по-малко от шест месеца и зимният трансферен прозорец бе последен шанс на "карамелите" да вземат някакви пари за него.

"Сините" искаха офанзивния халф през лятото, но тогава трансферът пропадна заради травмата на Баркли. Той е юноша на Евертън и има 27 гола в 179 мача за "карамелите". /БГНЕС