Редица клубове от Висшата лига имат притеснения относно последиците, които настоящата криза ще има върху летните им трансферни планове. 

Щирещата се пандемия от коронавирус наложи безпрецентни карантини в цяла Европа, съответно и до спиране на всички големи континентални футболни първенства. За момента липсва яснота кога и дали сезонът ще бъде завършен, като конкретно на Острова е ясно, че футбол няма да има поне до 30-ти април. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Редица грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси обмислят значителна преустройка на летните си трансферни планове. Ръководителите на клубовете се притесняват от икономическите и социални последици от харченето на огромни суми за футболисти. 

Това е много вероятно да не позволи на клубовете да преследват сензацията на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, който се смята, че ще струва поне 120 милиона паунда на всеки евентуален кандидат купувач. 

Вероятните икономически последици от настоящата криза ще поставят под сериозно съмнение плащането на огромни трансферни суми, като в това число под лупа ще се анализират и гигантските заплати на играчите.