Изпълнителният директор на Саутхемптън Мартин Семенс предложи мачовете от Висшата лига да се проведат без публика и те да бъдат предавани безплатно по телевизията. Тази стъпка да се случи, докато хората са по домовете си заради върлуващата пандемия от коронавирус.

Семенс казва, че рестарта на първенството би било знак, че „страната се връща към нормалното си състояние. Но не бива да се случва преди да е безопасно. За момента шампионата е „замразен“ до 30 април.

„Трябва да направим това, което е правилно и безопасно за широката общественост“, каза шефът на „светците“ пред BBC.

“Когато всички са в безопасност и вече не трябва да се спазват предписанията на здравните власти, полицията и правителството, ще се върнем на терена, защото футболът е забавление и това ще бъде знак, че страната се връща към нормалното си състояние.“

„Ако хората са си вкъщи още един месец и Висшата лига се предава пряко по телевизията, това може да бъде само добро. Не, защото сме по-важни от здравните власти, а можем да дадем на хората забавление и да покажем, че се борим“, каза Семенс.

Изпълнителният директор на Саутхемптън заяви, че отборите се надяват да завършат първенството до края на юни, но все още няма яснота кога шампионата ще се възобнови. Съществува проблем с договорите на играчи, които изтичат след 30-ото число на този месец.

„Ако играем до 15 юли, ще трябва да удължим контракта на даден футболист с още две седмици, убеждавайки го да остане и да му се плати добре. Предизвикателството пред нас ще е да не засегнем следващото първенство“, каза още той.