Английският елитен футболен клуб Евертън преговаря с германския централен бранител Матс Хумелс, съобщи местното издание "Ливърпул Ехо".

Ръководството на "карамелите" иска да подсили защитата си, защото се очаква Джаред Брентуейт да бъде продаден на Манчестър Юнайтед до края на месеца. Проблемът е, че Хумелс има сериозни финансови претенции, а на "Гудисън Парк" не могат да си позволят исканата от него заплата, което на този етап се оказва пречка пред сделката.

Легендарният германски защитник е свободен агент, след като напусна Борусия Дортмунд. Той записа 509 мача и отбеляза 38 гола за "жълто-черните", като спечели по два пъти Бундеслигата и Купата на Германия и веднъж Суперкупата на страната. 35-годишният Хумелс игра и два пъти финал на Шампионска лига.

За изненада на футболната общественост Хумелс не беше включен в състава на Германия за Евро 2024. Самият той публично изрази разочарованието си от решението на националния селекционер Юлиян Нагелсман.

Ветеранът си търси отбор, като интерес към него има от Рома и от Саудитска Арабия, но той отказва да играе извън Европа.