Евертън уволни Марко Силва след поражението с 2:5 в градското дебри срещу Ливърпул. Така португалецът стана поредният мениджър, който губи своята работа, след като се срещне с Юрген Клоп.

Германецът запазва традицията в последните години да му се случва често да отнема работата от своите колеги, когато се изправят срещу него.

Сблъсъкът със Суонси Сити е през октомври 2016-а година. Победата с 2:1 на Ливърпул е взета много трудно след дузпа на Джеймс Милнър, но италианският мениджър на „лебедите” си заминава от поста.

През ноември 2017-а година Ливърпул пътува до „Лондон Стейдиъм”, за да победи убедително „чуковете” с 4:1. Два гола на Салах и по един на Жоел Матип и Алекс Окслейд-Чембърлейн костват работата на хърватина в Източен Лондон.

Месец преди голямото дерби с Манчестър Юнайтед, Клоп и Ливърпул бият Фулъм с 2:0, което е достатъчно „котиджърс” да свалят от поста Славиша Йоканович. Джердан Шакири стартира мача с гол, а Мохамед Салах също се разписва на „Анфийлд”.

Ливърпул дълго време ще помни този успех с 3:1. Манчестър Юнайтед уволнява Жозе след загуба с 1:3 на „Анфийлд” през миналия декември. Джердан Шакири прави страхотен мач, а ударите в мача са 36:6 в полза на бъдещия европейски клубен шампион.

Португалецът се присъедини към тази листа след загубата с 2:5 от мърсисайдци през седмицата. „Карамелите” се свлякоха до зоната на изпадащите, след като имат 14 точки от 15 срещи.