Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп заяви, че настоящият му отбор не може да се мери с Манчестър Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън.

Като основен мотив той посочи хегемонията, която "червените дяволи" наложиха с легендарния шотландец начело. Отборът спечели 13 титли на Англия под негово ръководство, а в момента Ливърпул се е запътил към златните медали за първи път от 1990 година.

"Не мисля, че е възможно някой да повтори доминацията им. В днешно време е по-вероятно да видим различни отбори да се борят за различни неща заради финансовата мощ на много клубове. Промените в съставите, които виждаме, означават, че доминация като тези на Ливърпул и Юнайтед в миналото е невъзможна“, започна той.

"Не чета сравненията с отбора на Фърги. Не се чувствам като 'уау', защото сър Алекс Фъргюсън ни е коментирал. Всъщност, не ми пука. Бях в подобна ситуация в Борусия Дортмунд през 2011 година, когато бяхме изненадващо добри и всички новини бяха сензационно позитивни. Говореха сякаш ходя по вода“, продължи германецът.

"Каквито и сравнения да се правят, ще мисля за това, когато кариерата ми приключи. Това не ми влияе сега и не влияе на момчетата. Направихме няколко добри решения и затова се подобрихме, и играчите ни се подобряват. Затова вървим нагоре. Но в момента Лестър има силата да е в Топ 6 и това прави нещата по-трудни“, допълва Клоп.

"Не бих казал, че Юнайтед по тяхното време печелеше срещите си с по 4:0 и 5:0, но имаше победи с очакван резултат, това е ясно. Ние спечелихме много мачове с по 1:0 и 2:1 и наистина трябваше да хвърлим усилия, така че не виждам прилика", каза наставникът на лидера във Висшата лига.

Ливърпул посреща Юнайтед днес от 18:30 часа.