Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше в добро настроение въпреки нулевото реми у дома срещу Стоук Сити в 36-ия кръг на Висшата лига. Равенството е второ поред за „червените” в първенството и застрашава позицията им в топ 4.

Мърсисайдци не бяха на обичайната висота и причината до голяма степен се крие в предстоящия полуфинален реванш срещу Рома в Шампионската лига в сряда вечер.

С мисъл за Рома: Ливърпул дари точка и на Стоук

„Ако Мо Салах беше вкарал онова положение в самото начало, мачът ставаше съвсем различен. Така обаче е в живота. Ясно беше, че ще има и пропуснати възможности.”

„Това беше фантастично положение. Всъщност стартирахме мача доста добре, имахме доста ситуации за гол. След това обаче и сами можехте да видите, че играта ни не вървеше така гладко. Сякаш нямахме посока.”

„Казахме на момчетата на полувремето, че не бива да поставят подаващите под голямо напрежение. Не успявахме да намерим празните пространства. Стоук почти през цялото време беше в наказателното си поле. Единственият ти шанс при такова положение е да копнеш топката, но нямахме шансове за това. Затова опитвахме да я движим от една позиция до друга.”

„Имахме и друг проблем след това с контузията на Трент Александър-Арнолд. Видяхте колко активен беше в първите минути, а после дойде тази контузия. Хареса му да играе като крило. Той е добро момче и продължии, но до края разполагахме само със 70 процента от Трент.”

„Трябва да приемем нещата такива каквито са. Един от най-добрите треньори, които съм имал – Волфганг Франк, казваше след подобни мачове: „В крайна сметка това ще се окаже една много важна точка.” Самият аз така го приемам”, с усмивка добави Клоп.