Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, коментира равенството 0:0 срещу тима на Манчестър Юнайтед в дербито от 17-ия кръг на английската Висша лига. Германският специалист остана на мнение, че липсата на прецизност е довела до загубата на ценните точки.

„Видях много хубави неща, единственото, което не ми харесва, е резултатът. Трябваше да вкараме. Бързахме да завършим положенията, но много ми хареса интензивността на играта и началото на мача. Всички видяха какво искаме, наложихме преса и не им дадохме много шансове. Това беше мачът, който очаквах. Ако играем така, за противниковия отбор е трудно да излезе от собствената си половина“, заяви Клоп след двубоя.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Мениджърът на мърсисайдци направи и интересно сравнение с последното дерби през пролетта, когато неговият тим разби „червените дяволи“ със 7:0.

„Не мога да си спомня мач, в който сме доминирали толкова много срещу Манчестър Юнайтед. Дори победа със 7:0. Сега направихме 0:0 и вероятно те се чувстват малко по-добре от нас. Но ние взехме точка и продължихме напред. Ако вкараш, това променя динамиката на играта и съперниците се отварят, поемат повече рискове, но това не се случи“, допълни германецът.