Юрген Клоп е сменил Джеймс Милнър през второто полувреме на мача срещу Уест Хем заради опасения от нови контузии, призна мениджърът на Ливърпул след победата с 3:1 в неделя.

Както е известно, Ливърпул е дългосрочно без Върджил ван Дайк, Джо Гомес и може би Жоел Матип. "Червените" играха срещу Уест Хем и без Садио Мане, докато Роберто Фирмино бе резерва.

"Винаги се притеснявам от евентуални контузии. Опитвам да пазя всички, което важи и за Мили. Доколкото знам, днес (в неделя) се разминахме без травми, играхме добре и спечелихме три точки, което е страхотно", каза Клоп след победата с 3:1.

Германецът добави, че е сменил Милнър, защото ветеранът е навъртял сериозен километраж: "На полувремето сменихме формацията и заиграхме по-офанзивно. Той тича твърде много и като че ли се беше пренатоварил. Предупредих го да бъде по-внимателен, когато подава или тича. Един дълъг спринт през второто полувреме обаче ми дойде в повече и реших, че е крайно време да го извадя от игра".

"Той не беше доволен от смяната, но след като се върна на пейката ми каза, че решението ми е било добро. Нямаме проблем в това отношение".

Победата, втора за отбора в Лондон в рамките на няколко дни, изкачи "червените" на трето място с четири точки зад Манчестър Сити. Двата отбора се срещат следващия уикенд в Ливърпул.

"Ако искаш да спечелиш титлата, трябва да си готов да атакуваш трите точки във всеки мач. През този сезон Сити тръгна трудно, а ние пък бяхме в дупка до преди три или четири мача. Трябва просто да продължаваме да печелим и всичко ще си дойде на мястото", каза Мохамед Салах, който вкара два гола срещу Уест Хем.