Юрген Клоп побърза да похвали Мохамед Салах, след като нападателят на Ливърпул реализира 20-ия си гол през сезона в събота. Салах вкара важния изравнителен гол срещу Борнемут през първата част, за да може тимът му да обърне „черешките” постафктум с 2:1 и да дръпне с 25 точки аванс пред втория Манчестър Сити.

Така египтянинът оформи бройката на 70 попадения в 100-те си мача с Ливърпул във Висшата лига.

Също така Мо Салах вкарва поне 20 гола във всички надпревари в трета поредна кампания и е първият играч на Ливърпул, който го прави това от Майкъл Оуен през 2002/03.

Запитан дали тези показатели циментират Салах като един от най-великите нападатели в историята на клуба, Клоп отговори: „Не мисля, че Мо се нуждаеше от този гол, за да се удостои това, но със сигурност помага, тъй като хората ще го запомнят. Попадението беше невероятно важно, а също така той показа много добра игра в хода на мача”, каза Клоп.

„Салах е невероятен нападател, стрелец от световна класа. Много съм щастлив, че постига тези голове, а също така смятам, че и Садио Мане има шанса да го направи това, така че е яко. Нуждаем се от тях, тъй като вършат добри неща на терена. Важно е накрая някой да завършва атаките ни и благодаря на Господ, че Мо може да го прави”, завърши германецът.