Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че не очаква твърде много нови попълнения през лятото, но уточни, че никой от ключовите играчи няма да бъде продаден.

Мърсисайдци бяха един от най-активните клубове е Европа през миналото лято, когато похарчиха около 175 милиона паунда, за да привлекат Алисон, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири.

Този квартет значително укрепи отбора на Ливърпул за така желаната цел – титла на Англия и трофей от Шампионската лига. Въпреки това, Юрген Клоп не очаква отново да притежава подобна инвестиция, за да привлича още много нови играчи и през новия прозорец.

Запитан за трансферните планове на клуба, Юрген Клоп сподели: „Със сигурност няма да е на това ниво като за 2018/19 сезон.”

„Не искам да говоря точно какво ще правим, но мисля, че това е моят отбор в момента, в който трябва да харчим парите си или каквото и да било. Най-доброто нещо е да съберете група играчи, да се опитате да ги развиете напълно и след това да останете заедно известно време.”

„Това може би е основният проблем на Ливърпул за последното десетилетие. Когато сформират добър отбор, след сезона заминават по целия свят. Това със сигурност няма да се случи през тази година”, коментира още Юрген Клоп.