Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън е твърдо вън от сметките за гостуването на отбора срещу Фулъм тази неделя. Новината разкри мениджърът на „червените” Юрген Клоп.

28-годишният полузащитник пострада в реванша срещу Байерн Мюнхен през седмицата, когато беше настъпен лошо от Тиаго Алкантара и това доведе до смяна още в 13-ата минута. Все пак Клоп таи надежда, че Хендерсън, както и Алекс Окслейд-Чембърлейн ще бъдат напълно готови за игра след паузата за националните отбори.

Най-обнадеждаващо изглежда положението на друг от контузените халфове – Наби Кейта. Състоянието на гвинееца ще се преценява непосредствено в деня на мача.

„При Хендо направихме допълнителни прегледи и знаем, че е достатъчно сериозно, за да отпадне от сметките за уикенда. Международната пауза ще бъде достатъчно дълга, надявам се, за да го върнем обратно в строя. Става дума за глезена. Ситуацията не е добра, но все пак можеше да бъде и по-лошо”, каза Клоп.

„При Наби трябва да видим в тренировките. Той премина няколко прегледа, дотук всичко е позитивно, но сега трябва да видим дали ще остане такова, когато е навън.”

„С Алекс Окслейд-Чембърлейн не се случва нищо ново, не смятаме да бързаме. Разбира се, не и през този уикенд, но в общи линии след международната пауза той ще бъде готов на 100 процента”, допълни Клоп.

Ливърпул гостува на Фулъм в неделя, 17 март, от 16,15 часа, а вие можете да проследите този мач чрез прякото предаване на  DIEMA SPORT 2 и онлайн PLAY DIEMA XTRA.