Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо едно от новите летни попълнения – Фабиньо все още не е направил дебют във Висшата лига на Англия. Германецът заяви, че бразилският полузащитник има нужда от време за адаптация и го посъветва да върви по стъпките на съотборника си Андрю Робъртсън.

Ливърпул брои 43 милиона паунда на Монако за подписа на 24-годишния Фабиньо и се очакваше той моментално да намери място в стартовия състав предвид късното завръщане от почивка на капитана Джордан Хендерсън, раздялата с Емре Джан и дългосрочната травма на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Нищо подобно не се случи, като до момента Фабиньо дори не е попадал сред резервите на пейката за „червените”.

„Дали той има нужда от повече тренировки? Да, става дума за това, че играчите трябва да разберат позицията си, а също така да се съобразят с това кой друг е наличен. В противен случай Фабиньо щеше да бъде в отбора още от първия кръг”, каза Клоп.

„Това е. Просто футболът, на който той е свикнал, е различен от нашия. Въпреки всичко Фабиньо напредва с големи крачки. Мога да преценя това от тренировъчните сесии и е готино.”

В тази връзка специалистът посъветва южноамериканеца да използва за вдъхновение трансформацията, която претърпя Анди Робъртсън през последните 12 месеца. Шотландецът пристигна на „Анфийлд” през миналия сезон срещу едва 11 милиона паунда и без кой знае какви очаквания на феновете. Дебютът също не се случи веднага, а след това имаше няколко месеца, в които той също не играеше, но към средата на сезона левият бек вече се бе утвърдил като първи избор на позицията си.

„Сега виждате как Анди Робъртсън търчи нагоре-надолу в Мелууд и той е станал напълно различен човек в сравнение с онзи от първите му 3 месеца при нас. Така стоят нещата, всичко ще бъде наред. Фабиньо бе привикнал да играе на високо ниво във Франция. При него нещата опират до това не срещу кого играем, а как играем. Със сигурност такава ситуация не е приятна за нов играч, никога не е, но нещата ще се наредят”, допълни Клоп.

Още по темата:

Фабиньо: Конкуренцията в Ливърпул е доста сериозна

Клоп призова своите играчи да затвърдят цената си

Ливърпул е готов за още една "смъртоносна контра" към титлата