Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, говори три дни след епохалния обрат над Барселона в полуфиналния реванш на "Анфийлд" (4:0 във втората среща след 0:3 в първата). Клоп коментира и голямата битка между Тотнъм и Аякс, след която "шпорите" продължиха с повече голове на чужд терен (3:3).

Клоп смята, че тези два отбора, плюс Ливърпул, се обединяват около това, че не всичко във футбола е свързано с пари. 

“Хората говорят за пари и такива неща. Но ако се загледате не само в полуфиналите, ще разберете, че не става дума само за пари. Парите не са най-важното, показахме го".

"Тотнъм имаше по-къса лятна почивка и трябваше да се справят с това. Ние продължихме напред заради желанието ни. Същото важи и за тях. Хората може би са очаквали да видят финал между Манчестър Сити и Барса. В Лига Европа пък имаше отбори като Наполи, Валенсия и Атлетико Мадрид - много силни съперници, които не са по-слаби от нас".

“Връзката между нас като колектив става все по-силна и силна. Показателен е натрупаният опит да се справяме с тежките моменти. Момчетата се представиха изключително в тези етапи. Постоянството е най-трудното нещо в живота на един играч. Има мнозина класни състезатели, но да си във форма и на ниво всяка седмица - това е тежкото. Как щяхме да сме събрали 94 точки досега, ако бяхме просто някаква група от случайни състезатели. Нашата група от футболисти е специална”, каза Клоп преди двубоя с Уулвърхемптън във Висшата лига.