Юрген Клоп шокира Ливърпул и футболната общественост, обявявайки решението си да напусне "червените" в края на сезона. На прескоференция преди предстоящия мач на мърсисайдци с Норич от ФА Къп специалистът отговаряше на различни въпроси, свързани с неговото намерение.

"Видях, че Хосе Енрике, когото аз много харесвам, смята, че напускам заради ръководството - FSG. Мога смело да заявя, че те нямат общо с това. Лесно е да виним ръководството и да кажем, че щяхме да спечелим още, ако бяхме похарчили повече. Дали бях винаги щастлив с техните решения? Не. Но това е нормално. Клубът е напълно различен. Стадионът е невероятен. Построихме това тренировъчно игрище AXA. Направихме, каквото трябва. Това е начинът на Ливърпул", заяви Клоп.

Той говори и дали ще участва в избора на нов треньор, който да застане начело на мърсисайдци.

"Моят наследник? Нищо няма да кажа. Толкова много работят тук с една идея - да намерят перфектното решение за Ливърпул. Последното нещо, от което се нуждаят, е съвет от един стар човек, който си тръгва. Няма да участвам в избора за мой наследник", допълни именития треньор.