Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп осъди остро действията на феновете на „червените“, които потрошиха автобуса на Манчестър Сити преди сблъсъка между двата тима от Шампионската лига в сряда.

Стотици фенове на „мърсисайдци“ посрещнаха автобусите на двата отбора при пристигането им на „Анфийлд“. И докато този на домакините бе посрещнат с бурни овации и песни, този на гостите от Манчестър пострада сериозно заради хвърлените бутилки, бомбички и димки.

Веднага след мача от УЕФА обявиха, че ще започнат разследване на случая и най-вероятно клубът от Ливърпул ще бъде наказан.

„Трябва отново да се извиня за нещата, които се случиха преди мача. Това е много странно. Минаваш със собствения си автобус през тълпата и всичко изглежда фантастично, страхотно. Това е подкрепа, това е страст“, коментира Клоп на пресконференцията си преди мача с Евертън в събота.

„Когато обаче пристигнахме на стадиона, първото нещо, което чух беше това, че феновете са разбили автобуса на Манчестър Сити и това уби всичко. Чувството не беше същото. Даваш възможност на всички да направят нещо добро и заради няколко идиота това може да не се случи никога повече“, продължи още мениджърът на Ливърпул.

След мача медицинският екип на Манчестър Сити направи страхотен жест, помагайки на ранен фен на Ливърпул точно на мястото, където бе атакуван автобусът на гостите.

„След това медицинският щаб на Сити направи това след мача. Това е страхотен жест от Сити. Това ни поставя в още по-неприятна ситуация. Атмосферата по време на мача бе една от най-добрите, която някога съм изпитвал, но тези неща, които се случиха не са окей“, каза още Юрген Клоп.