Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е оптимист за бъдещето на Дивок Ориги като титулярен нападател на отбора. Германецът похвали белгийския национал след трудната победа над Съндърланд с 2:0, при която Ориги влезе на смяна за сметка на контузения Филипе Коутиньо и вкара така важния първи гол.

По всяка вероятност бразилката звезда на мърсисайдци ще остане дълго извън терените, като опасенията за счупена костица в ходилото. Роберто Фирмино също получи неприятен удар в прасеца към края на срещата, а това означава, че в следващите мачове Дивок Ориги може би ще получи повече шансове.

„Да не мислите, че разполагаме чак с толкова много опции? Имаме повече играчи, които да ни помогнат при различни ситуации, но в този мач двама бяха по-дефанзивни, а другите двама бяха доста млади“, коментира Клоп, като визираше защитниците Рагнар Клаван и Алберто Морено и тийнейджърите Овиенумо Ежариа и Бен Уудбърн.

„Много съм щастлив от уменията на момчетата, но контузиите никога не са позитивни. Не се нуждая от травма, за да ми покаже Дивок Ориги, че е добър футболист. Когато обаче той влезе в игра – такъв е животът, случват се такива неща. Да уцелиш точният миг е много важно, а той го направи и това е добре.“

„През лятната пауза той имаше някои проблеми, които не бяха сериозни. После пък не играеше никъде – нито за нас, нито за Белгия. Това не беше хубаво за него, но ето че срещу Съндърланд успя да се впише от първата секунда. Той заслужава всичко това, защото въпреки тези трудни времена за него, Дивок си остава много позитивен човек и винаги е готов да се учи“, допълни Клоп.