Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази увереност, че новото попълнение на тима Алекс Окслейд Чембърлейн има потенциала да се превърне в ключова фигура на „Анфийлд“. Английският национал не започна много добре кариерата си в Ливърпул, а мнозина критикуваха хода на Клоп с привличането му през лятото. „Червените“ платиха немалката сума от 40 млн. паунда за футболиста на Арсенал, който не бе редовен титуляр при „артилеристите“.

В събота Окс вкара първия си гол с „червената“ фланелка, разписвайки се при победата с 4:1 над Уест Хем. Според Клоп, слабата игра на Чембърлейн в първите мачове се дължи на факта, че футболистът за първи път попада в отбор, който практикува толкова бърз футбол.

„Окслейд трябваше да свикне с интензитета в нашата игра, защото досега той не е бил в такава обстановка. Не казва, че в Арсенал не е трябвало да работи на скорост, но ние държим изключително много на енергичното пресиране по терена и моменталното превключване на контраатака“, коментира Клоп.

„Голяма част от играчите идват и казват: „да, окей, но аз искам..“, докато той дойде и каза „какво се иска от мен да правя“? Сигурен съм, че той ще се превърне в много важен играч за нас в бъдеще“, каза още Юрген Клоп.