Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, разясни каква е ситуацията с контузените играчи на тима. В последните седмици съставът на „червените” бе сериозно осакатен заради различни травми, които извадиха ключови фигури от сметките. Ситуацията постепенно се нормализира и някои от звездите на тима вече тренират с топка.

През уикенда Ливърпул гостува на Уулвърхемптън в мач от Висшата лига.

„Генерално ситуацията изглежда по-добре. Момчетата тренират. Диого Жота имаше една тренировка през седмицата, но на другия ден проведе възстановително занимание. Така бе планувано, такъв бе планът. Мисля, че следващата седмица ще поднови нормални тренировки”, коментира Юрген Клоп.

„Боби Фирмино е все по-близо. Луис Диас вече тича, на него ще му отнеме още няколко седмици, но той вече е на терен и тича, което е наистина добре. Ибу (Ибрахима Конате – бел.ред.) е аут. Върджил ван Дайк е по-близо до завръщането си в игра, но няма да бъде готов за мача с Уулвс. Участва в част от тренировките. Мисля, че и той ще се завърне през следващата седмица. Ибу има мускулна травма”, каза още германският специалист.