Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше много доволен от представянето на неговия отбор в дербито на Мърсисайд, което обаче завърши без победител при резултат 2:2, след като на два пъти шампионите повеждаха, но „карамелите“ съумяха да изравнят. В добавеното време гол на капитана Джордан Хендерсън бе отменен заради много спорна засада, като според германския специалист никой от играчите му не разбира защо попадението е било отменено.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

„Представянето ни беше на страхотно ниво. Мачът също. Добър двубой и за двата отбора. Ние имахме явна доминация срещу отбор, който е много уверен. Това бе може би най-добрият ни мач на „Гудисън", откакто аз съм в Ливърпул. Резултатът обаче бе 2:2 по различни причини. За мен ситуацията с Ван Дайк бе чиста дузпа, но след това видях как флагът се вдига. Все още си мисля, че нарушението трябваше да бъде изгледано, но това не се случи. Трябва да се допитаме до други хора защо. Разбира се, това не е влизане, което един вратар може да си позволи в наказателното поле. Ако не бе отсъдена засада, това е стопроцентова дузпа. Пикфорд извади Ван Дайк от мача. Не видях добре ситуацията с тази засада, но видях голът на Хендерсън след паса на Садио. Не видях засада. Може би някой може да ми обясни защо има такава. Играчите на разбират защо този гол е бил от засада“, коментира нервно Клоп, който даде информация и за състоянието на Ван Дайк и Тиаго Алкантара.

„Ситуацията с Ван Дайк не е добра. Той играе с болки почти всеки мач, но сега не можеше да продължи. Честни казано, Тиаго също не изглежда добре. Много сериозно нарушение срещу него", допълни германецът.