Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали своите момчета въпреки факта, че тимът се размина със спечелването на шампионската титла във Висшата лига. След победата 2:0 над Уулвърхемптън в последния кръг германецът честити триумфа на Манчестър Сити, който защити отличието с 98 точки, спечелвайки с 1 повече от мърсисайдци.

„Невероятен сезон. Имахме солиден конкурент и се справихме добре в сравнение с тях. Те спечелиха 198 точки през последните два сезона, което е изумително”, каза Клоп.

„Направихме много по-голям скок по отношение на развитието си. Момчетата се тласнаха до по-високи нива на представяне, което ме радва. Нашето развитие, нашето подобрение не са приключили.”

„Това ни беше първият опит да спечелим титлата. Това, което се е случвало преди това, няма общо с нас. Сега ни беше първият опит и не успяхме по възможно най-впечатляващия начин. Денят не беше перфектен за нас, но само бъдещето ще покаже дали все пак не е бил добър.”

Тегне ли над Ливърпул "коледно проклятие"?

„Нямаше да се чувствам по същия начин, ако бяхме загубили (срещу Уулвърхемптън – б.р.), но исках просто да се справим с тази ситуация, която имаше отношение към нашето бъдеще. Момчетата се справиха и съм много доволен.”

„Дали можехме да направим нещо повече? Не мисля. Знам, че хората ще намерят нещо и ще кажат, че точка тук, точка там… Имахме своите късметлийски моменти, Сити имаше своите – срещу нас и срещу Бърнли. Ние пък вкарахме странен гол срещу Евертън и един много късен срещу Нюкасъл.”

„Не става дума да надиграеш някога, а да продължиш да вярваш и да останеш в надпреварата. Сити видя, че трудно ще се отърве от нас, а ние също не успяхме да се отървем от тях.”

„Да завършим втори във Висшата лига не беше това, което искахме, но ще го приемем. Това е първата стъпка, така го виждаме. Отборът, който игра през последните няколко седмици, беше заедно и през миналата година с изключение на Алисон.”

„През миналата кампания завършихме на 25 точки зад Сити. Ако бяхме направили същото и сега, сезонът щеше да е решен. Аз си върша работата. Момчетата заслужаваха трофея на 100 процента. Поздравления за Манчестър Сити, те отново изиграха силна кампания. За два сезона спечелиха 198 точки, не е никак зле”, завърши Клоп.