Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер грабна още една индивидуална награда за „червените”, които се разминаха с титлата на Англия още веднъж. Във финалния 38-и кръг на Висшата лига бразилският национал записа своята 21-а „суха” мрежа при победата с 2:0 над Уулвърхемптън у дома.

Тя се оказа недостатъчна за детронирането на Манчестър Сити, който на свой ред спечели с 4:1 гостуването си срещу Брайтън и финишира сезона с 98 точки (с една повече спрямо Ливърпул). За първи път в своята история „гражданите” защитиха шампионския трофей.

До финалния кръг Алисон и вратарят на Сити Едерсон Мораес си поделяха лидерската позиция, като имаха по 20 шампионатни срещи без допуснат гол. На „Амекс Стейдиъм” манчестърци позволиха на домакините да открият чрез Глен Мъри, за да стигнат после до категоричен обрат. Ливърпул, от своя страна, не позволи на Уулвс да отбележи в заключителния мач от кампанията, като Алисон допринесе с три решителни намеси.

През лятото Ливърпул плати 72,5 милиона евро, за да привлече Алисон от Рома. Тази сума за кратко го направи най-скъпият вратар в историята. Седмици по-късно Челси подобри рекорда, заплащайки 80 милиона евро на Атлетик Билбао за Кепа Арисабалага.