Мениджърът Юрген Клоп няма да бърза с включването на Върджил ван Дайк в състава на водения от него Ливърпул. Германският специалист привлече холандския защитник на "Анфийлд" за 75 милиона лири, което е рекорден трансфер за защитник.

"Все още не знам. Направихме някои тестове. Той изглежда готов и наистина иска да играе, но трябва да бъдем сигурни, че може да го направи. Централният защитник е пост, който много зависи от другите на терена."

"Трябва да бъдем сигурни, че може да играе с останалите в отбора. Обикновено тези неща се случват преди началото на сезона. Не е важно кога ще изиграе своя първи двубой, а колко добри мача ще направи", коментира Клоп.

Той е доволен от представянето на Деян Ловрен и Рагнар Клаван в центъра на защитата на "червените". Последният дори донесе победата над Бърнли в първия мач за годината с късно попадение в продължението. 

"Никога не съм смятал, че ще имаме проблем в защитата и ще имаме нужда от допълнителен футболист. Сигурен съм, че Върджил ще помогне доста. В момента сме на четвърто място в класирането и това е доста добре. Трябва да държим малка дистанция до отборите пред нас. Ако може да намалим изоставането, ще бъде още по-добре", каза още Юрген Клоп. /БТА