След поредния късен обрат, до който Ливърпул достигна при гостуването си на Кристъл Палас през изминалия уикенд, мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп влезе в историята на Премиър лийг, подобрявайки емблематичен рекорд на сър Алекс Фъргюсън. Попадението на Харви Елиът в 91-вата минута донесе 17-ата победа на Ливърпул в добавеното време, откакто начало на отбора е германецът. Така Клоп изпревари сър Алекс, който имаше 16 победи с Манчестър Юнайтед в т.нар. "Фърги Тайм". 

За тези 31 години, откакто съществува Висшата лига, Ливърпул има 43 победни попадения, които са паднали в 90-ата минута или в добавеното време. Цели 40% от всички тези голова са паднали в осемте години, в които Клоп е на „Анфийлд“.

От началото на този сезон Ливърпул постигна две победи в добавеното време. Едната бе с победния гол на Дарвин Нунес в 93-тата минута на гостуването на Нюкасъл. Втората бе преди два дни. В началото на ноември пък Луис Диас донесе точка на мърсисайдцци, разписвайки се за 1:1 в 95-ата минута при гостуването на Лутън.