Блестящото представяне на Фабиньо срещу Тотнъм Хотспър направи така, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп му постави нов прякор. Опорният полузащитник изигра феноменален мач в късния неделен следобед при победата с 2:1 над лондонския тим.

„Видяхте на двата фланга, че имахме страхотни триъгълници – със Садио, Робъртсън и Джини, а от другата страна с Хендерсън, Мо Салах и Трент. Като сложим и „Дайсън” (бел.ред: вид прахосмукачка, популярна на Острова), който игра невероятно! Връзката му с Боби Фирмино в средата – обичам такива мачове, ако трябва да бъда честен”, говори Клоп пред сайта на клуба.

„Казах на момчетата след мача, че не очаквах да играем толкова добре. Смятах, че момчетата са готови да се противопоставят добре на Тотнъм, но не с този феноменален интензитет, след като имахме гостуване през седмицата. Бяхме невероятно добри срещу отбор, който дойде тук, за да вземе трите точки. Те се бяха подредили добре, защитаваха се дълбоко и бяха бързи на контраатака. Длъжен съм да призная, че имахме трудности срещу тежък съперник и затова съм много щастлив”, коментира Клоп.

Отборът на Ливърпул постигна пълен обрат, след като губеше след само 48 секунди игра от „шпорите” след гол на Хари Кейн, но попадения на Джордан Хендерсън и Мохамед Салах обърнаха мача. „Супер мач. Ливърпул беше много добър при тези обстоятелства за мача. Падахме с 0:1 рано-рано, но реагирахме прекрасно. Играта продължи, публиката беше на ниво, интензитетът също – харесва ми. Не можеш да спечелиш току така срещу Тотнъм. Нужно беше да дадем всичко от себе си”, продължи германецът.

„Бяхме ранени рано, след като загубихме топката в средата – нещо, което се случва в играта. Обичайно имаме много играчи зад топката, но след този старт на мача показахме невероятен футбол, абсолютно брилянтен”, говори още Клоп.