Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори пред медиите преди четвъртфиналния двубой във ФА Къп срещу Нотингам Форест. Германецът потвърди, че крайният защитник Трент Александър-Арнолд ще бъде извън игра за неопределено време заради контузия.

„Искам да видя отбор в Нотингам, който да е психически и физически готов. Ние ще бъдем четвъртия отбор от Висшата лига, срещу който се изправят. Досега не им беше лесно. Нашият бивш треньор (б.р. - Стив Купър) си върши добре работата там. Ако ще правим ротации, трябва да имаме възможно най-добрия състав“.

„Неща, които не може да промените. Бих предпочел да имам момчетата за две седмици, но те трябва да играят важни мачове. Трябва да се молим да се върнат здрави“, каза Клоп относно паузата за национални отбори.

Германецът заговори и за евентуално завръщане на „Уембли“:

„Наскоро играхме финал на „Уембли“ (б.р. спечеленият финал срещу Челси за Купата на лигата след дузпи). Атмосферата, която хората създадоха беше като на финал от Шампионската лига. Това е фантастична възможност. Хубаво е да играем полуфинал на „Уембли“, но истинската задача е няколко седмици по-късно“, заяви мениджърът на „червените“.