Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че бранителят Трент Александър-Арнолд ще пропусне дуела с Нотингам Форест за ФА Къп поради мускулна контузия. Травмата ще извади бека от предстоящите приятелски срещи на Англия, след като германският наставник потвърди, че Трент ще е аут за „седмици“.

„Червените“ имат да изиграят само един официален мач през март, който е именно визита на Форест в неделя вечер. На пресконференция преди дуела с тима от Чемпиъншип Клоп разкри, че след успеха с 2:0 над Арсенал през седмицата Александър-Арнолд е получил разтежението.

Gulliver/GettyImages
77 снимки

Той описа това като „не толкова добра новина“ и отказа да признае дата за завръщане, като акцентира, че може би става въпрос за седмици, отколкото за дни.

„Имаме няколко проблема преди и след предния мач. Хора, които са болни и се надявам да няма повече. Сега не знам, тъй като момчетата ще дойдат малко след мен. Трент е аут с разтежение и няма да играе за Англия. Това не са добри новини, но ще видим колко време ще отсъства“, призна Клоп.

Германецът бе запитан кой би заменил бранителя, което ще е трудна задача, след като Джеймс Милнър не се е излекувал, а това означава, че срещу Нотингам ще започне някой измежду Джо Гомес или Конър Брадли. „Ще видим колко време ще отнеме. Да заместиш Трент е трудно, но възможно и ще го направим. Можем с Милнър, който за този мач няма да е на линия. Можем с Джо Гомес. Теоритично можем да сменим схемата си на игра. Имаме опции, и ако се върнем назад във времето Милнър е вършил добра работа там, така че всичко е добре. Не знам дали ще е готов за неделя“, говори по темата Юрген Клоп.