Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп по оригинален начин се включи в дебата, който не стихва във футбола вече повече от десетилетие – кой е по-добър измежду Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

2018 година донесе края на двуполюсния монопол, който двамата наложиха по отношение на „Златната топка”.  И португалецът, и аржентинецът имат по 5 отличия, като няма друг футболист, който дори да се доближава до тях. Естествено това поражда въпроса дали някой от тях двамата заслужава прозвището „най-добър за всички времена”.

За Клоп спор по този въпрос няма, тъй като той има свое виждане по въпроса. „Баща ми винаги казваше така: „Каквото и да говорят хората след време, Пеле беше най-добрият.” Всъщност аз го  срещнах, докато бях телевизионен анализатор по време на Световното първенство през 2006 година”, заяви германският наставник на Ливърпул.

„Не съм от типа хора, които се изнервят лесно, но помня, че в онзи миг се потях като луд. Така че за мен отговорът е очевиден – Пеле.”

А колкото до Меси и Роналдо, германецът многозначително заяви: „Имам едно-единствено селфи на смартфона си. То е с Меси. Кристиано също беше в стаята тогава…”